Programmareeksen

Na een fijne start gaan we het komende in Pakhuis Regah zijn onderdeel van een programmareeks. Bekijk ze hier allemaal en klik verder om de programma’s per reeks te bekijken.

Tegenlicht MeetUp Den Haag
Vaste prik bij Pakhuis de Règâh is de Tegenlicht Meetup nav de VPRO Tegenlicht uitzending. Tegenlicht is toekomstjournalistiek: een reeks informatieve programma’s waarin nieuwe ideeën en trends binnen de wereld van politiek, economie, maatschappij en wetenschap worden onderzocht. Programma’s die ons altijd weer iets nieuws leren en inspireren om binnen de programmering van Pakhuis de Règâh *.* te verdiepen.

De Groene Stad

Den Haag is de groenste stad van Nederland. Welke Hagenezen zorgen ervoor dat we zo groen zijn en blijven? En hoe verduurzaamt Den Haag eigenlijk? Over zonnepanelen en elektrische laadpalen, over moestuintjes en de eco-revolutie. In deze programmareeks besteden we aandacht aan onze groene helden en hun initiatieven.

De Circulaire Stad
Wat doen we eigenlijk in Den Haag om onze ecologische voetafdruk te verkleinen? Hoe voorkomen we verspilling van grondstoffen en energie? Over kringloopwinkels, het isoleren van huizen, koken voor je buren, het recyclen van afval, het delen van je auto, de transitie naar windenergie en het afschaffen van gas. En wat de toekomst nog voor ons in petto heeft. We vragen het aan Hagenezen, de gemeente, de woningbouwcorporatie en andere experts.

De Creatieve Stad
Den Haag is rijk aan kunst en cultuur en dat houden we graag zo! In deze programmareeks bieden we plek en gelegenheid om de creatievelingen van de stad te ontmoeten en (beter) te leren kennen. En het Pakhuis biedt eens per maand een flexwerkplek voor de Haagse creatieve sector zodat samenwerking en kruisbestuiving een kans krijgt. Van inspiratie komt creatie. En dat is goed voor ons allemaal.

De Inclusieve Stad
De stad is van ons allemaal. Samen maken we de stad. Iedereen heeft een plek en rol al moet je die soms nog vinden. In deze programmareeks reflecteren we op de staat van onze stad en zorgen we voor kennismaking en verbinding tussen de inwoners van Den Haag.

De Slimme Stad
Smart City The Hague, de slimme thermostaat, smart phones, drones en Pokemon Go…digitaal zijn we al een tijdje, maar wanneer zijn we ook smart? In deze programmareeks verkennen we de digitale stad.

De Actieve Stad
Den Haag is een stad van denkers en doeners, van het zand en van het veen. Praatjes alleen vullen geen gaatjes, dus we steken ook geregeld de handen uit de mouwen en gaan samen aan de slag om deze stad nog wat mooier te maken.

De Politieke Stad
Den Haag is dé politieke stad van Nederland. Hier komen alle bestuurslagen bij elkaar en zien we hoe de trias politica functioneert. Van Ijspaleis naar Binnenhof, van Malieveld naar het Paleis op Noordeinde. Wie heeft het voor het zeggen en wat zijn de standpunten? In deze programmareeks bieden we een platform aan lokale, provinciale en nationale politiek.

De werkende Stad
Werk is werk, vrijwillig of betaald, buiten of binnen, maar werk is werk. Wat wil je later worden is een vraag die op iedere leeftijd nog gesteld kan worden. Dus: wat wil jij laten worden? In deze programmareeks besteden we aandacht aan het werk dat Hagenezen doen. En we helpen in het samenbrengen van vraag en aanbod.

De Lerende Stad
Je bent nooit te oud om te leren. Pakhuis de Regah biedt letterlijk openbaar onderwijs aan iedereen die wil leren. Hoe voer je een socratische dialoog? Hoe werkt zonne-energie? Waarom is van Gogh zo’n belangrijke schilder? Hoe werkt onze democratie eigenlijk?

De Nieuwe Stad
Meer dan de helft van de wereldbevolking leeft in steden. Het is druk en het wordt alleen maar drukker. Ook in Den Haag. Hoe houden we het leefbaar met elkaar? Welke transitie is er gaande? Over verduurzaming, verdraagzaamheid en veiligheid. Over participatie en polarisatie. Over flexibel werken en wonen, winkelen en waardes.

Over Pakhuis de Règâh *.*
Pakhuis de Règâh *.* 
is het onafhankelijk platform van, voor en door de stad Den Haag en haar inwoners. Een plek waar we elkaar informeren, inspireren en co-creëren. Onze programmering is gebaseerd op actuele en complexe stedelijke uitdagingen van deze tijd. Die onderzoeken we samen en we verkennen welke keuzes we daarin willen maken zodat Den Haag nog mooier wordt. Er is ruimte voor denkers én doeners, voor sprekers én luisteraars, voor Hagenezen en Hagenaars, voor jong en oud.
Want samen maken wij de stad Den Haag tot wat zij is!

Voel je welkom om onze activiteiten bij te wonen en om bij te dragen in woord en daad.

Wil je op de hoogte blijven? Laat hieronder even je gegevens achter!
[mc4wp_form id=”16346″]