Zing Nederlands Met Me 31 maart 2017

Zing Nederlands Met Me Den Haag
Wanneer: Vrijdag 31 maart 17:00 – 18:00 uur
Waar:       Bij Pakhuis de Règâh Hoefkade 11, Den Haag.
Entree:     Gratis na aanmelding

Zing Nederlands Met Me Den Haag Pakhuis de Regah Pakhuis de Reiger een soort Pakhuis de Zwijger in Den HaagPakhuis de Règâh presenteert ‘Zing Nederlands Met Me’ voor iedereen die beter Nederlands wil leren en/of om het leuk vind om met anderen te zingen, met een eerste editie tijdens Welkom Hier! in de Stationsbuurt & Schilderswijk op Vrijdag 31 Maart 2017.

Britse onderzoekers toonden aan (Volkskrant, 14 mei 2016) dat het aanleren van woorden uit een andere taal sneller gaat door liedjes te zingen. Dat is niet alleen zo bij kinderen, maar ook bij volwassenen.

Over ‘Zing Nederlands Met Me’
Tijdens Zing Nederlands Met Me worden een uur lang zes verschillende Nederlandse liedjes gezongen. Deelnemers zullen worden begeleid door ervaren muzikanten. Thema van de eerste editie is ‘De Lente’,  met nummers van o.a. André Hazes, Wim Sonneveld en Roosbeef. Iedereen die Nederlands wil leren en/of uit volle borst Nederlandse klassiekers – van Benny Neyman tot Kenny B – wil zingen is welkom. Plezier is belangrijker dan goed kunnen zingen. Wij zorgen voor een pianist, een voorzanger, liedteksten en een drankje.

‘Zing Nederlands Met Me’ is oorspronkelijk ontwikkeld als ‘De Gelukkig Zijn Sessies’ door de Ancienne Belgique (AB), het toonaangevende concertpodium in Brussel en is recent door Paradiso naar Nederland gehaald.  In samenwerking met de Ancienne Belgique en Paradiso gaan we dit naar Den Haag halen.

Laat via zingen@deregah.nl of via de
website van Pakhuis de Règâh weten of je komt

Sfeerimpressie van Zing Nederlands Met Me in Paradiso

Zing Nederlands Met Me in Den Haag in de Media

Zing Nederlands Met Me ook in Den Haag in De Posthoorn

Pakhuis de Règâh presenteert ‘Zing Nederlands Met Me’ voor iedereen die beter Nederlands wil leren en/of het leuk vind om met anderen te zingen, met een eerste editie tijdens Welkom Hier! in de Stationsbuurt & Schilderswijk op Vrijdag 31 Maart 2017 in de Bazaar of Ideas.

Tijdens Zing Nederlands Met Me worden een uur lang zes verschillende Nederlandse liedjes gezongen. Deelnemers zullen worden begeleid door ervaren muzikanten. Thema van de eerste editie is ‘De Lente’, met nummers van o.a. André Hazes, Wim Sonneveld en Roosbeef. Iedereen die zingend Nederlands wil leren en/of uit volle borst Nederlandse klassiekers – van Benny Neyman tot Kenny B – wil zingen is welkom. Plezier is belangrijker dan goed kunnen zingen. Wij zorgen voor een pianist, een voorzanger, liedteksten en een drankje.

Het initiatief voor ‘Zing Nederlands Met Me’ in Den Haag komt van Edgar Neo, mede-oprichter van Pakhuis de Règâh, dat al veel voor (nieuwe) Hagenezen organiseert. De inspiratie kwam van het gelijknamige initiatief in Paradiso in Amsterdam, waarvan het filmpje door een aantal bevriende vluchtelingen via Facebook met Edgar Neo gedeeld werd. “Dat ik op mijn beurt weer deelde met een oproep erbij of we dat hier ook in Den Haag konden gaan organiseren. Want mensen met elkaar kunnen verbinden door samen te zingen. Het laagdrempelig verbinden is wat we ons met Pakhuis de Règâh ten doel hebben gesteld. Eenvoudiger dan dit kan het niet”

Een aantal enthousiastelingen waaronder ook vluchtelingen is inmiddels druk met de organisatie van de eerste editie die na afloop van Welkom Hier! in de Stationsbuurt & Schilderswijk plaats zal gaan vinden. Wie zich nog aan wil melden moet snel zijn. “Ja, het gaat hard en we zitten al bijna vol”, vertelt Edgar enthousiast. “Maar als het goed verloopt en gezellig is, is de kans groot dat er een volgende editie komt. En wie weet dan wel bij Theater aan het Spui of in Paard van Troje”

Aanmelden kan door een mailtje te sturen naar zingen@deregah.nl

Bron: http://www.deposthoorn.nl/nieuws/algemeen/127448/zing-nederlands-met-me-na-amsterdam-nu-ook-in-den-haag-

‘Zing Nederlands Met Me’ bij Den Haag FM
Pakhuis de Règâh presenteert vanaf eind deze maand ‘Zing Nederlands Met Me’, voor iedereen die beter Nederlands wil leren of het leuk vind om met anderen te zingen. De eerste editie is op vrijdag 31 maart in de Bazaar of Ideas aan de Hoefkade.

Tijdens de bijeenkomst worden een uur lang Nederlandse liedjes gezongen. Deelnemers worden begeleid door ervaren muzikanten. Thema van de eerste editie is ‘De Lente’, met nummers van onder anderen André Hazes, Wim Sonneveld en Roosbeef. Initiatiefnemer Edgar Neo liet zich inspireren door een gelijknamig initiatief in Amsterdam. Een aantal enthousiastelingen waaronder ook vluchtelingen is inmiddels druk met de organisatie van de eerste editie. Wie zich nog aan wil melden moet snel zijn. “Ja, het gaat hard en we zitten al bijna vol”, aldus Edgar. “Maar als het goed verloopt en gezellig is, is de kans groot dat er een volgende editie komt. En wie weet dan wel bij Theater aan het Spui of in Paard van Troje.”

Aanmelden kan door een mail te sturen naar zingen@deregah.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s